Picture
Ez a nap felesküdött ellenem -.- De legalább a kutyázás jó volt :) Ja nem írtam hibásan a címet direkt lette fizbisőz méghozzá ezért : Hektor olyan volt mint egy őz frizbizés közben ugrált meg minden vicces volt :D Sikerült végre viszonylag melegben és sár nélkül kutyázni a héten :D Hógiék is velünk tartottak próbáltuk rá szoktatni a frizbire de ez nála elég nehéz mert semmi tényleg semmi játékot nem vesz a szájába nagyon érdekes eset :D De VÉGRE megfogta a frizbit jutalomfalatos csellel de sikerült!!! Heki tanulgatta a behívásos dolgokat mármint azt hogy ha elengedem pórázról márpedig tessék vissza is jönni egész jól megy neki :D Shiva rá volt kattanva a frizbire szóval vele folyamatosan frizbiztem egy élmény volt ez a mai nap :D Igazából mára ennyit tudnék szövegelni, majd holnap még biztosan írok :) Sziasztok szép estét!

 
Picture
Szép délutánt mindenkinek! :) Igazából nem nagyon tudok szolgálni eseményekkel ugyanis már vagy egy hete esik az eső... Nem tudok járkálni az ebekkel sehova és Hógi tanítása is elmaradozik. Nah de majd ha jó idő lesz mindent bepótolunk! :) Abban reménykedtem hátha nem esik ma délután az eső mert akkor kicsit kimentünk volna a "pályára" gyakorolni az ebekkel és frizbizni de   hát ez a tervem is megdőlni látszik, de sebaj. Lesz még idő bőven bepótolni :) Csütörtöktől kirándulás az osztállyal már nagyon várom, viszont addig sem fogok nektek írni ezért szólok előre! :) A látogatás is megcsappant amióta nem írok rendszeresen, de majd behozzuk ezt a lemaradást is ha bejön a jobb idő, nah meg persze próbálok mostantól rendszeresebben írni nektek! :) Mára egyenlőre ennyi még jelentkezek sziasztok! :)

 
Picture
Akkor üdv mindenkinek! Tegnap megint foglalkoztunk Hógival akiről már írtam a blogban! A képeket is felteszem ide :) Egyébként szerintem eredményes lesz ez a kiképzés Hógi számára ezt láttam rajta :) . Természetesen Woodoo is velünk jött szokás szerint rosszalkodott :) Képek is készültek, azt akarom hogy hozzá szokjon a sok kutyához ezért mindenhova ahol kutya lesz magammal viszem ha lehet. Egyébként Hógi egy terelő keverék, iszonyatosan energikus, de nagyon aranyos. Amikor jöttek ki vele a kiképzésre a szokásos helyünkre akkor is futtatva volt d ekb annyit láttál a kutyán hogy ide oda ment el sem fáradt :D Ezért kellett neki egy kis agytorna. Ami sikerült is, bár csak kis léptekben. Ez nagyon fontos sosem szabad egyszerre sokat várni a kutyától és mindig valami pozitív élménnyel kell zárni a kiképzést és persze sok jutalommal :)!

 
Picture
Ma Shivával és Woodooval útnak indultunk hogy találkozzunk legjobb barátnőmmel Ivettel a báttyával Tomival és a kutyusukkal Hógival a szokott helyen :) Először csak üldögéltünk ebszélgettünk, hogy lenyugodjanak az ebek :) Utánna pedig gyakoroltunk egy kicsit, sajnos nagyon meleg volt így viszonylag keveset tudtunk gyakorolni de azért így is belefért néhány behívás illetve Klikker képzés :) Én Woodoot szoktattam a klikkerhez addig Ivett fényképezett Tomi pedig Hógesszal foglalkozott :) Igazából ügyesek voltak az ebek a meleg miatt rosszabbra számítottam, de minden rendben ment :) Olyan 11 körül kezdtünk gyakorolni illetve én magyarázni a klikkeres dolgokat utánna Ivett és Tomi gyakorolgatták a behívást és ez kb negyeg vagy fél egyig tartott utánna elindultunk haza :) Remélem lesz még ismétlés és biztos hogy lesz :D Nah ezzel telt a mai napon eddig :D Köszönet Ivettnek a kiképzéses képek elkészítésében! Szuperek lettek :)


 
Picture
Ma délután Ivettel (legjobb barátnőm) elvittük sétálni Woodoot nagyon élvezte el is fáradt benne ez a képen is látszik :D Már tud ülni egyébként lassan 8 hetes lesz a törpe :) Kis édes :D Nah de egyébként szuper volt a séta fényképezgettem is minden félét :D Szóval szuper volt útközben összefutottunk néhány kisgyerekkel akik simogatták Woodoot aki egész jól türte :)  Viszont amikor már elege lett a simogatásból ugatással jelezte :D És még dicséretet is kaptunk hogy lassan 8 hetesen ilyen ügyes Woodoo :D Kis okos ^^ Nah de vannak még képeim azokat megnézegethetitek. Ja és képzeljétek a videó elérte a 100-as nézettséget 2 nap alatt szerintem ez nem is olyan rossz :) Köszönet mindenkinek aki megosztotta vagy megnézte! :))


 
Még mindig esik az eső... semmit nem tudok csinálni.. Ma elvileg mentem volna kutyát tanítani, bár még fenn áll a lehetőség szóval reménykedek és így valami tartalmasat is írhatok nektek... Urálom az esőt -.-  Egyébként az ebek szuperül vannak a kiskutyákból kettő már a gazdinál is van, a többinek is hamarosan lesz gazdája :D Nah de megint nem tudok tartalmasat írni nektek.... Annyit mondhatok hogy az egyik kölyköt név szerint Woodoo-t sikerült megtanítanom ülni :D Kis cuki :D Nah ma még jelentkezek valami izgalmassal :)
 
Abban reménykedtem hogy ma jó idő lesz mert beterveztem egy kis gyakorlást az ebekkel, de sajnos nem így lett. Esik az eső, persze mindig akkor amikor nem kéne.... ettől pedig fáj a fejem meg minden bajom van.. nagyszerű... Holnap igérem írok valami tartalmasabbat, de ma nem nagyon megy bocsi! Viszont addig is nézzétek meg ezt a kutyás filmet, igaz feliratos de nagyon jó, és ezt úgy mondom hogy én sem szeretem a feliratos filmeket ;)
Film:
>>Ebcsont beforr<<
 
Picture
Mint láttátok végre készen van a videó, aminek nagyon örülök :D A másik dolog amiről ma szeretnék írni nektek egy hír ami egy "harci eb" támadásáról szól -.-.

Leharapta egy nő orrát egy "harci kutya"

Leharapta egy nő orrát egy harci kutya a németországi Gerában. A staffordshire-bullterrier egy lakásban támadt a 27 éves áldozatra, amikor az a kutya gazdájával, egy másik, hasonló korú nővel vitatkozott.

A rendőrség vasárnap esti közlése szerint a leharapott testrészt nem sikerült megtalálni. A kutyatulajdonos ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás. A nőnek nincs engedélye a Türingiában veszélyes kutyafajtaként besorolt állat tartására.

Az orrleharapó harci kutya egy állatmenhelyre került, és soha többé nem kerülhet vissza gazdájához.



Az első dolog amit hozzá tennék, hogy a "harci kutya" nem volt idézőjelben azt én tettem oda. Amint a hírben is benne van vitatkoztak.. A kutya csak a gazdáját akarta megvédeni. Annyi pozitívum van ebben a hírben hogy a kutya legalább nem lesz elaltatva... 

Nem értem miért jó ez, megint csak a fajta rossz hírét rontják... Pedig minden csak attól függ hogy nevelünk egy kutyát. Nekem is van 2 "harci kutyám" akik ráadásúl őrző-védőznek és még sosem támadtak meg senkit aki bejött hozzánk vagy séta közben összetalálkoztunk vele. Érdekes.... -.-"


 
Picture
Kész van végre a videó, sokat szenvedtünk vele de végre KÉSZ!! Nem is "beszélek" tovább inkább nézzétek a videót! :)
    

 
Picture
Végre elkezdtem forgatni a dolgokat a "filmemhez" amiről beszéltem és a kutyák nagyon jól teljesítettek. Holnap még forgatok hozzá, megvágom és fel is rakom valószínűleg :D Egyébként ahol forgattam mellette van egy nagy füves terület oda járunk, vagyis jártunk ki elengedni a kutyákat de már nem lehet.... szuper -.- Ráadásul én nem tudok több helyről itt Szentesen ahol viszonylag biztonságos el lehetne engedni az ebeket.... most nagyon boldog vagyok -.-