Picture
Üdv! Arra gondoltam hogy erről a fajtiszta vagy fajtatiszta témáról írnék nektek egy kicsit. Onnan jött az ötlet, hogy nem egy ismerősöm az elmúlt napokban úgy jellemezte kutyáját hogy pl: fajtiszta: Border collie, Rotti és így tovább... emiatt jónak láttam letisztázni a dolgot. Szóval, ha azt mondod hogy fajtiszta a kutyád ez így helyes hiszen nem keveredett más állatfajjal ezalatt érthetsz bármit macskát amit akarsz. Viszont ha azt mondod hogy a kutyád fajtiszta Pitbull az már helytelen, hiszen ekkor nem a Pitbullra mint fajtára utalsz hanem kutyára mint  fajra. Tehát ha azt szeretnéd elmondani, hogy a kutyád nem keverék akkor fajtatisztát kell mondani és nem fajtisztát. Vagyis a te kutyád fajtatiszta és nem fajtiszta Pitbull. :)

Egyébként én jobban szeretném ha nem a kutya fajtájára öszpontosítanának az emberek hanem a jellemére, személyiségére. Hiszen egy Labi is tud olyan agresszív lenni mint az annak titulált Pitbull. Tehátnem minden a fajta, vagy a fajtatisztaság! Én azt mondom, hogy emberek ne a fajtát lássuk hanem a kutyát, és az ő személyiségét!


 
Picture
Sziasztok! Tudom, hogy elég régen írtam de nem volt energiám. De most itt vagyok és blogolok. Szóval egy videót akarok nektek ma mutatni amiben két Állatotthonos kutyus szerepel labdázás közben. Ja és adnék egy nagyon jó házi módszert a bolhák kiirtására. Almaecetet meg vizet kell összekeverni 1:2 arányban és ezzel lepermetezzük az ebünket. Egyébként az ebek szuperül vannak lehet hogy majd hétvégén kimegyünk a sportpályára mert kiállítás lesz persze kutyás. Nem tudok most túl sok mindenről írni, majd holnap! Nézzétek a videót lehetőleg osszátok! :)





 
Picture
Na hát sziasztok! A tegnapi napomat szeretném nektek elmesélni, azért ma mert tegnap hulla fáradt voltam és csak most lett energiám arra hogy billentyűzetet ragadjak és regéljek nektek egy sort! Nos hát tegnap két barátnőmmel ellátogattunk a Remény az Állatoknak Állatotthon telepére. Nagyon jól éreztük magunkat maga a légkör is nagyon jó emellett pedig segíthettünk a kutyákon. Egy idős puli kutyus nagyon ápolatlanul került be a szőre nagyon dúrván össze volt nőve és mivel ez ugye nehéz járni sem nagyon akart szegénykém. Ezért aztán neki álltunk és megnyírtuk a két barátnőmmel. Nagy volt a változás szívesebben sétálgatott megszabadulva a súlytól. Emellett fényképezgettünk is hogy legyenek képek a menhely facebookos oldalára. Ja egyébként szívesen várunk ki "kutya mentorokat" akik foglalkoznak egy-egy kutyussal, vagy sétáltatókat, önkénteseket! Nagyon nagy szükség lenne rájuk! Ha kijárni nem is tudtok annyit tegyetek meg hogy innen a menhely facebookos oldaláról megosztjátok az ebeket! Még fogom folytatni az írást holnap mert megyünk ki megint, viszont most mennem kell. Sziasztok!

 
Mielőtt sétálni indulnánk megosztok veletek egy szuper frisbees videót. Nagyon ügyesek benne a gazdik és a kutyák is nem is írnék többet nézzétek:
 
Picture
Gyönyörű napsütéses nyári napot mindenkinek! :D A címből ítélve gondolom rájöttetek hogy valami tanításos dolgot fogok nektek ide felvázolni. Ha igen akkor jól sejtitek. Szóval... van nekem egy barátnőm  és történetesen nagyon a segítségemre van a kutyás témában mert, ő is benne van a falkavezérségben eléggé. Neki az egyik barátnője  akinek a kutyusairól lesz ma szó. Három nagyon édes kutyusról beszélünk 2 kicsiről Rexyről és Nóziról és a harmadik ebzet pedig Mogyi a hatalmas Labi (szerintem félig medve) mind hármuk kan kutyus szóval szép kis munka áll előttünk. Észrevételeim szerint a kutyákkal való agressziójukat Rexy drága táplálja. Ő a falkavezér a csapatban még Mogyit is lazán elintézi. Szóval neki álltam Rexy fölé kerekedni. Sajnos idő hiányában szenvedtünk ezért nem sikerült mindent megcsinálni, de már itt a nyár szóval rengeteg időnk van még fejlődni. Tanácsokat is adtam a gazdinak hogyan nyerheti el a falkavezérség tekintéjes posztját. Amik így hangoztak:

   ○ Etetésnél fogj valami olyan ételt amit te is megeszel és tegyél úgy mintha a kutya táljából ennéd meg azt mielőtt oda adnád neki.

    Csak akkor kaphat enni ha már lenyugodott, tehát nyugodt és megadó. ( Ha több kutya van mindig az eszik először amelyik a leggyorsabban lenyugodott.)

    Ha korrigálni szeretné a kutyákat használja a shhh hangot illetve csettintéssel keltse fel a figyelmet.

    Ha sétára kerül a sor csak akkor kerülhet rájuk a póráz vagy hám ha teljesen nyugodtak, illetve ha ugatnak és ugrálnak nem tartjuk a szemkontaktust, úgy teszünk mintha nem lennének ott.

   ○ Sétálnál mindig a falkavezérnek, jelen esetben Barbinak kell először kilépnie a kapunk és utánna a kutyáknak.

    Rengeteg foglalkozás és gyakorlás! :)

És ez még csak a kezdet. Természetesen ahogy időm engedi és ha Barbi és Antónia is ráérnek ismét lemegyek és folytatjuk amit elkezdtünk. Ja és persze következőleg képeket is mutatok majd hogy kikről is van szó. :) Továbbra is legyetek jó falkavezérek, és szerető gondoskodó gazdik! További szép napot nektek! :))


 
Picture
Sziasztok! Na hát túl sok dologról akarok most írni, ezért úgy döntöttem egyenlőre leírom ma mit csináltunk, holnap pedig a többit amit mesélni akarok. Nah szóval ma ismét kint voltunk frizbizni és meg ilyenek. Azt kell mondjam jól sikerült :) Shiva és Heki is ügyes volt. Ivettnek pedig köszönjük a fotókat. Ja igen Ivettől kaptam csersznyét *.* Imáádom :D És kiderült, hogy a kutyák is nagyon szeretik. Ugyan nem kaptak belőle sokat de úgy mint én egész nap tudnák zabálni :D Ismerőssel is találkoztunk a régi kutyasulinkból, örültem a találkozásnak. :) Régi emlékeket ébresztett fel bennem. :) Most még megyek adok enni az ebeknek, tehát sziasztok. Jó éjt mindenkinek! ^^

 
Picture
Óóó igen.. nincs is jobb mint egy forró nyári nap. Ezzel csak én vagyok így... Legalábbis a kutyák nem nagyon élvezik. Béka ként kiterülve hűtik a hasukat.. Persze hol máshol ha nem egy gödörben amit kiástak a kapunál. Persze hol máshol? :D Azért hogy véletlenül se tudd elékerülni a belelépést miközben próbálsz bejutni a vidám, farkacsóváló boldog kutyáidtól. Esküszöm szándékosan ásták oda, azért hogy mindig bele kelljen lépnem. :D Nah de sebaj... Ha nekik ez jó :D Viszont Hektor már krónikusan béka sziondrómában szenved mert, komolyan úgy tartja a lábait fekvés közben mint egy béka :D Shiva... na ő meg hobbiból röfög :D Nagyon édes. :D És mielőtt valaki azt hinné, hogy beteg, nem nem az csak ez ilyen fajtához illő cucc. :D De irtó aranyos. :D Nah viszont most megyek, megnézem a Béka szindrómás és hobbiból röfögő ebeimet sok még a tennivalónk! Még jelentkezem ma :D

 
Picture
Sziasztok! Gondolom ti is tapasztaltátok azt hogy végre meleg van :) Én személy szerint ennek nagyon örülök :D Inkább legyen iszonyat meleg mint hideg :D Szóval a jó idő örömére el is mentem kutyázni ezúttal csak én voltam az ebekkel a pályán. Hát jó volt nagyon ügyesek voltak az ebek. Nem nagyon készítettem fotókat inkább kutyáztam asszem 4 darab képet készítettem. :) Elvileg holnap Hógit akiről már olvashattatok a blogon olyan 3 órára elviszem hogy jobban kiismerjem én így szoktam :) Szeretem látni a viselkedését úgy is a kutyának ha nincs ott a gazdája. Hát meglátjuk mi lesz :) Nah viszont tegnap találtam egy képet amit biztos sokan láttatok már a közösségi oldalakon de azért én is megosztom veletek!

Itt tudjátok megézni a képet:>>kép<<Engem a sírás kerülgetett mikor ezt a képet néztem. Most mindenki mondhatja azt hogy, persze mondták a kutyának, hogy tegye fel a mancsát, azért hogy bekerüljenek a hírekbe. Szerintem nem... Én úgy gondolom, hogy a kutyák is és minden állat ugyan úgy érez mint mi és tud szomorú lenni és fel is fogja mi az a halál. Őszintén hiszem, hogy az a kutya tudta, hogy mi történik és szomorú volt az egykori gazdája elvesztése miatt. 












 
Elnézést a rendkívül fantáziadús címért de most nem tudtam mit oda írni. Kedvtelenül ülök sajnos itt blogolva. Hát nem nagyon van ma miről mesélnem azon kívül hogy fáradt vagyok. Nah de azért itt egy videó hogy ne unatkozzatok, sziasztok!:

 
Picture
Na hát akkor sziasztok! :D Ismét billentyűzetet ragadtam de most eléggé hevesen, hogy megoszthassam veletek az élményeimet. :) Szóval az "ŐZES DOBÁS" hát a cím ismét Hekire utal ugyanis tényleg olyan mint egy őz és ezt frizbizés közben is bemutatta, és a frizbiből jött maga a címben a dobás szó. :)) :D Rengeteget nevettem rajta majd egyszer le is videózom :D Nah de ma nem nagyon fotóztam mert ugye csak a kutyák meg én felállásban voltunk sétálni. Vagyis egyenként vittem őket sétálni mert kell külön is foglalkoznom velük, mert mindig együtt viszem őket sétálni. Szóval Hekivel mentem a túrára, bár eredetileg Shivával terveztem de Hekinek nagyobb szüksége volt most a mozgásra. :) Shivával pedig egy amolyan hosszabb "városi" sétára indultunk. :) Közben össze futottunk egyik barátnőmmel aminek nagyon örültem. :) Nah de a túrára vissza térve... Nagyon jó kis túra volt iszonyat messzire kisétáltunk. Közben megtámadott bennünket egy palotapincsi, de a rá való tekintettel rákiabáltam hogy menjen innen és hatalmas mázlinkra el is ment, vagyis inkább az ő mázliára. Mindenesetre a séta szuper volt mind két ebzettel, azért a képeket felrakom igaz csak néhány darabot lőttem de nah azért nézegessétek kedvetekre. :) Sziasztok, szép estét! :)) Ja és bocsi de a képek iszonyatosan homályosak!