Picture
Mivel éppen kezdtem eléggé unatkozni, és még esik az eső szóval addig a séta kilőve, gondoltam csinálok valami hasznosat és csináltam ilyen tanítási képeket vagy minek nevezzem, és egy trükköt amit megtanítottam az ebzeteimnek arról pedig egy leírást. :D Hívjátok úgy ahogy szeretnétek. Remélem lesz akinek hasznára válik :D Egyébként ha ma eláll az eső akkor egy hosszabb túrát terveztem Shivával meglátjuk mi lesz belőle. :)

Katt rá és nagyobb lesz!
Hempergés.

Azért jó trükköt tanítani a kutyádnak mert jobban erősíti a kutya gazdi kapcsolatot, és remek unaloműző. :) Emellett jó szórakozás és mulatságos, a kutyusunk pedig boldog lesz attól ha mi is azok vagyunk. :)

Szerintem ez egy egész egyszerű trükk, legalábbis az én ebeim gyorsan megtanulták. Igazából annyi a teendőd ha a kutyád a fekszik "parancsot" már tudja hogy: Fogsz egy jutalomfalatot az orra előtt tartva a lapockája irányába vezeted, majd átfordítod teljesen. Ha klikkerrel tanítod akkor közben erősítheted vele. (Én ezt klikker nélkül tanítottam) Ha már a mozdulat megvan akkor jöhet hozzá a "parancsszó". Én nyilvánvalóan a hempereg szóra szoktattam. Úgy szoktattam hozzá magához a szóhoz hogy miközben a mozdulatot csinálta, mondtam neki hogy hempereg és jutalmaztam. Így megtanulta összekötni a feladatot a szóval. :) Eleinte kézjellel is rásegítettem a szóra így könnyebben tudta megérteni hogy mit is akarok. Kellő gyakorlás után már teljesen jól fogja végezni a gyakorlatot akár kéz jel nélkül, csak szóval, illetve ha azt akarjuk akkor pedig kézjellel. 

Nem tudom mennyire volt érthető az írásom. Remélem van akinek segítettem. :)
 
Picture
Hát akkor sziasztok ismét! Megmondom őszintén nem nagyon volt kedvem ahhoz hogy ma billentyűzetet ragadjak és megírjam az élményeimet. Nem tudom miért de így volt. Végül mégis csak rá szántam magamat az írásra, bár értelme nem sok van. Nah de térjünk a tárgyra. Ma ismét kimentünk frizbizni egy kicsi legjobb barátnőm kíséretében. Már most nagyon köszönöm neki a frizbizős fotókat! Szóval a frizbizés nagyon jó volt bár az ebeknek és nekem sem volt túl sok kedvem vagyis inkább energiám hozzá. Nyomottak voltunk mind a négyen. Igazából mára egy túra volt betervezve de aztán egyéb technikai problémák által meghiúsult a terv. Nah de valahogy valamikor majd csak összejön... Most eltérek a tárgytól, de nem is tudom szeretném ha néha kommenteket is adnátok nem csak likekokat! Persze azoknak is iszonyatosan örülök, de így nem mindig látom értelmét annak, hogy újra és újra megírjam a bejegyzéseket. Nah mindegy majd látom, látjátok. Szép estét! Sziasztok!

 
Picture
Üdv mindenkinek, sikeresen és épségben visszaértünk a kirándulásból tegnap este :) Nagy volt ám az öröm a kutyák és az én részemről is, alig tudtam a kapun bejutni tőlük annyira örültek 3 nap távolság után. Nagyon aranyosak voltak :) Úgy volt hogy ma majd "túrázni" megyünk, de aztán mégsem ezért inkább frizbizéshez folyamodtunk :) Egyébként a kirándulás szuper volt, én élveztem, Fonyód pedig nagyon szép hely :) Holnap majd természetesen megírom, hogy a túra hogyan sikerült illetve egy kis újdonságot is tervezek a blogra remélem tetszeni fog nektek :) Néhány képet is lőttem a frizbizés közben amit itt meg is osztok! És ne felejtsétek facebookon és twitteren is elérhetők vagyunk, a linkeket megtaláljátok a főoldalon :) További szép napot :)