Picture
Gyönyörű napsütéses nyári napot mindenkinek! :D A címből ítélve gondolom rájöttetek hogy valami tanításos dolgot fogok nektek ide felvázolni. Ha igen akkor jól sejtitek. Szóval... van nekem egy barátnőm  és történetesen nagyon a segítségemre van a kutyás témában mert, ő is benne van a falkavezérségben eléggé. Neki az egyik barátnője  akinek a kutyusairól lesz ma szó. Három nagyon édes kutyusról beszélünk 2 kicsiről Rexyről és Nóziról és a harmadik ebzet pedig Mogyi a hatalmas Labi (szerintem félig medve) mind hármuk kan kutyus szóval szép kis munka áll előttünk. Észrevételeim szerint a kutyákkal való agressziójukat Rexy drága táplálja. Ő a falkavezér a csapatban még Mogyit is lazán elintézi. Szóval neki álltam Rexy fölé kerekedni. Sajnos idő hiányában szenvedtünk ezért nem sikerült mindent megcsinálni, de már itt a nyár szóval rengeteg időnk van még fejlődni. Tanácsokat is adtam a gazdinak hogyan nyerheti el a falkavezérség tekintéjes posztját. Amik így hangoztak:

   ○ Etetésnél fogj valami olyan ételt amit te is megeszel és tegyél úgy mintha a kutya táljából ennéd meg azt mielőtt oda adnád neki.

    Csak akkor kaphat enni ha már lenyugodott, tehát nyugodt és megadó. ( Ha több kutya van mindig az eszik először amelyik a leggyorsabban lenyugodott.)

    Ha korrigálni szeretné a kutyákat használja a shhh hangot illetve csettintéssel keltse fel a figyelmet.

    Ha sétára kerül a sor csak akkor kerülhet rájuk a póráz vagy hám ha teljesen nyugodtak, illetve ha ugatnak és ugrálnak nem tartjuk a szemkontaktust, úgy teszünk mintha nem lennének ott.

   ○ Sétálnál mindig a falkavezérnek, jelen esetben Barbinak kell először kilépnie a kapunk és utánna a kutyáknak.

    Rengeteg foglalkozás és gyakorlás! :)

És ez még csak a kezdet. Természetesen ahogy időm engedi és ha Barbi és Antónia is ráérnek ismét lemegyek és folytatjuk amit elkezdtünk. Ja és persze következőleg képeket is mutatok majd hogy kikről is van szó. :) Továbbra is legyetek jó falkavezérek, és szerető gondoskodó gazdik! További szép napot nektek! :))





Leave a Reply.