Picture
Óóó igen.. nincs is jobb mint egy forró nyári nap. Ezzel csak én vagyok így... Legalábbis a kutyák nem nagyon élvezik. Béka ként kiterülve hűtik a hasukat.. Persze hol máshol ha nem egy gödörben amit kiástak a kapunál. Persze hol máshol? :D Azért hogy véletlenül se tudd elékerülni a belelépést miközben próbálsz bejutni a vidám, farkacsóváló boldog kutyáidtól. Esküszöm szándékosan ásták oda, azért hogy mindig bele kelljen lépnem. :D Nah de sebaj... Ha nekik ez jó :D Viszont Hektor már krónikusan béka sziondrómában szenved mert, komolyan úgy tartja a lábait fekvés közben mint egy béka :D Shiva... na ő meg hobbiból röfög :D Nagyon édes. :D És mielőtt valaki azt hinné, hogy beteg, nem nem az csak ez ilyen fajtához illő cucc. :D De irtó aranyos. :D Nah viszont most megyek, megnézem a Béka szindrómás és hobbiból röfögő ebeimet sok még a tennivalónk! Még jelentkezem ma :D

 
Picture
Sziasztok! Gondolom ti is tapasztaltátok azt hogy végre meleg van :) Én személy szerint ennek nagyon örülök :D Inkább legyen iszonyat meleg mint hideg :D Szóval a jó idő örömére el is mentem kutyázni ezúttal csak én voltam az ebekkel a pályán. Hát jó volt nagyon ügyesek voltak az ebek. Nem nagyon készítettem fotókat inkább kutyáztam asszem 4 darab képet készítettem. :) Elvileg holnap Hógit akiről már olvashattatok a blogon olyan 3 órára elviszem hogy jobban kiismerjem én így szoktam :) Szeretem látni a viselkedését úgy is a kutyának ha nincs ott a gazdája. Hát meglátjuk mi lesz :) Nah viszont tegnap találtam egy képet amit biztos sokan láttatok már a közösségi oldalakon de azért én is megosztom veletek!

Itt tudjátok megézni a képet:>>kép<<Engem a sírás kerülgetett mikor ezt a képet néztem. Most mindenki mondhatja azt hogy, persze mondták a kutyának, hogy tegye fel a mancsát, azért hogy bekerüljenek a hírekbe. Szerintem nem... Én úgy gondolom, hogy a kutyák is és minden állat ugyan úgy érez mint mi és tud szomorú lenni és fel is fogja mi az a halál. Őszintén hiszem, hogy az a kutya tudta, hogy mi történik és szomorú volt az egykori gazdája elvesztése miatt. 












 
Elnézést a rendkívül fantáziadús címért de most nem tudtam mit oda írni. Kedvtelenül ülök sajnos itt blogolva. Hát nem nagyon van ma miről mesélnem azon kívül hogy fáradt vagyok. Nah de azért itt egy videó hogy ne unatkozzatok, sziasztok!:

 
Picture
Na hát akkor sziasztok! :D Ismét billentyűzetet ragadtam de most eléggé hevesen, hogy megoszthassam veletek az élményeimet. :) Szóval az "ŐZES DOBÁS" hát a cím ismét Hekire utal ugyanis tényleg olyan mint egy őz és ezt frizbizés közben is bemutatta, és a frizbiből jött maga a címben a dobás szó. :)) :D Rengeteget nevettem rajta majd egyszer le is videózom :D Nah de ma nem nagyon fotóztam mert ugye csak a kutyák meg én felállásban voltunk sétálni. Vagyis egyenként vittem őket sétálni mert kell külön is foglalkoznom velük, mert mindig együtt viszem őket sétálni. Szóval Hekivel mentem a túrára, bár eredetileg Shivával terveztem de Hekinek nagyobb szüksége volt most a mozgásra. :) Shivával pedig egy amolyan hosszabb "városi" sétára indultunk. :) Közben össze futottunk egyik barátnőmmel aminek nagyon örültem. :) Nah de a túrára vissza térve... Nagyon jó kis túra volt iszonyat messzire kisétáltunk. Közben megtámadott bennünket egy palotapincsi, de a rá való tekintettel rákiabáltam hogy menjen innen és hatalmas mázlinkra el is ment, vagyis inkább az ő mázliára. Mindenesetre a séta szuper volt mind két ebzettel, azért a képeket felrakom igaz csak néhány darabot lőttem de nah azért nézegessétek kedvetekre. :) Sziasztok, szép estét! :)) Ja és bocsi de a képek iszonyatosan homályosak! 


 
Picture
Mivel éppen kezdtem eléggé unatkozni, és még esik az eső szóval addig a séta kilőve, gondoltam csinálok valami hasznosat és csináltam ilyen tanítási képeket vagy minek nevezzem, és egy trükköt amit megtanítottam az ebzeteimnek arról pedig egy leírást. :D Hívjátok úgy ahogy szeretnétek. Remélem lesz akinek hasznára válik :D Egyébként ha ma eláll az eső akkor egy hosszabb túrát terveztem Shivával meglátjuk mi lesz belőle. :)

Katt rá és nagyobb lesz!
Hempergés.

Azért jó trükköt tanítani a kutyádnak mert jobban erősíti a kutya gazdi kapcsolatot, és remek unaloműző. :) Emellett jó szórakozás és mulatságos, a kutyusunk pedig boldog lesz attól ha mi is azok vagyunk. :)

Szerintem ez egy egész egyszerű trükk, legalábbis az én ebeim gyorsan megtanulták. Igazából annyi a teendőd ha a kutyád a fekszik "parancsot" már tudja hogy: Fogsz egy jutalomfalatot az orra előtt tartva a lapockája irányába vezeted, majd átfordítod teljesen. Ha klikkerrel tanítod akkor közben erősítheted vele. (Én ezt klikker nélkül tanítottam) Ha már a mozdulat megvan akkor jöhet hozzá a "parancsszó". Én nyilvánvalóan a hempereg szóra szoktattam. Úgy szoktattam hozzá magához a szóhoz hogy miközben a mozdulatot csinálta, mondtam neki hogy hempereg és jutalmaztam. Így megtanulta összekötni a feladatot a szóval. :) Eleinte kézjellel is rásegítettem a szóra így könnyebben tudta megérteni hogy mit is akarok. Kellő gyakorlás után már teljesen jól fogja végezni a gyakorlatot akár kéz jel nélkül, csak szóval, illetve ha azt akarjuk akkor pedig kézjellel. 

Nem tudom mennyire volt érthető az írásom. Remélem van akinek segítettem. :)
 
Picture
Hát akkor sziasztok ismét! Megmondom őszintén nem nagyon volt kedvem ahhoz hogy ma billentyűzetet ragadjak és megírjam az élményeimet. Nem tudom miért de így volt. Végül mégis csak rá szántam magamat az írásra, bár értelme nem sok van. Nah de térjünk a tárgyra. Ma ismét kimentünk frizbizni egy kicsi legjobb barátnőm kíséretében. Már most nagyon köszönöm neki a frizbizős fotókat! Szóval a frizbizés nagyon jó volt bár az ebeknek és nekem sem volt túl sok kedvem vagyis inkább energiám hozzá. Nyomottak voltunk mind a négyen. Igazából mára egy túra volt betervezve de aztán egyéb technikai problémák által meghiúsult a terv. Nah de valahogy valamikor majd csak összejön... Most eltérek a tárgytól, de nem is tudom szeretném ha néha kommenteket is adnátok nem csak likekokat! Persze azoknak is iszonyatosan örülök, de így nem mindig látom értelmét annak, hogy újra és újra megírjam a bejegyzéseket. Nah mindegy majd látom, látjátok. Szép estét! Sziasztok!

 
Picture
Üdv mindenkinek, sikeresen és épségben visszaértünk a kirándulásból tegnap este :) Nagy volt ám az öröm a kutyák és az én részemről is, alig tudtam a kapun bejutni tőlük annyira örültek 3 nap távolság után. Nagyon aranyosak voltak :) Úgy volt hogy ma majd "túrázni" megyünk, de aztán mégsem ezért inkább frizbizéshez folyamodtunk :) Egyébként a kirándulás szuper volt, én élveztem, Fonyód pedig nagyon szép hely :) Holnap majd természetesen megírom, hogy a túra hogyan sikerült illetve egy kis újdonságot is tervezek a blogra remélem tetszeni fog nektek :) Néhány képet is lőttem a frizbizés közben amit itt meg is osztok! És ne felejtsétek facebookon és twitteren is elérhetők vagyunk, a linkeket megtaláljátok a főoldalon :) További szép napot :)

 
Picture
Ez a nap felesküdött ellenem -.- De legalább a kutyázás jó volt :) Ja nem írtam hibásan a címet direkt lette fizbisőz méghozzá ezért : Hektor olyan volt mint egy őz frizbizés közben ugrált meg minden vicces volt :D Sikerült végre viszonylag melegben és sár nélkül kutyázni a héten :D Hógiék is velünk tartottak próbáltuk rá szoktatni a frizbire de ez nála elég nehéz mert semmi tényleg semmi játékot nem vesz a szájába nagyon érdekes eset :D De VÉGRE megfogta a frizbit jutalomfalatos csellel de sikerült!!! Heki tanulgatta a behívásos dolgokat mármint azt hogy ha elengedem pórázról márpedig tessék vissza is jönni egész jól megy neki :D Shiva rá volt kattanva a frizbire szóval vele folyamatosan frizbiztem egy élmény volt ez a mai nap :D Igazából mára ennyit tudnék szövegelni, majd holnap még biztosan írok :) Sziasztok szép estét!

 
Picture
Szép délutánt mindenkinek! :) Igazából nem nagyon tudok szolgálni eseményekkel ugyanis már vagy egy hete esik az eső... Nem tudok járkálni az ebekkel sehova és Hógi tanítása is elmaradozik. Nah de majd ha jó idő lesz mindent bepótolunk! :) Abban reménykedtem hátha nem esik ma délután az eső mert akkor kicsit kimentünk volna a "pályára" gyakorolni az ebekkel és frizbizni de   hát ez a tervem is megdőlni látszik, de sebaj. Lesz még idő bőven bepótolni :) Csütörtöktől kirándulás az osztállyal már nagyon várom, viszont addig sem fogok nektek írni ezért szólok előre! :) A látogatás is megcsappant amióta nem írok rendszeresen, de majd behozzuk ezt a lemaradást is ha bejön a jobb idő, nah meg persze próbálok mostantól rendszeresebben írni nektek! :) Mára egyenlőre ennyi még jelentkezek sziasztok! :)

 
Picture
Akkor üdv mindenkinek! Tegnap megint foglalkoztunk Hógival akiről már írtam a blogban! A képeket is felteszem ide :) Egyébként szerintem eredményes lesz ez a kiképzés Hógi számára ezt láttam rajta :) . Természetesen Woodoo is velünk jött szokás szerint rosszalkodott :) Képek is készültek, azt akarom hogy hozzá szokjon a sok kutyához ezért mindenhova ahol kutya lesz magammal viszem ha lehet. Egyébként Hógi egy terelő keverék, iszonyatosan energikus, de nagyon aranyos. Amikor jöttek ki vele a kiképzésre a szokásos helyünkre akkor is futtatva volt d ekb annyit láttál a kutyán hogy ide oda ment el sem fáradt :D Ezért kellett neki egy kis agytorna. Ami sikerült is, bár csak kis léptekben. Ez nagyon fontos sosem szabad egyszerre sokat várni a kutyától és mindig valami pozitív élménnyel kell zárni a kiképzést és persze sok jutalommal :)!